Kampanje

Imamo zadovoljstvo da Vas pozovemo na tribinu Zabrana uzgoja životinja radi krzna - stanje u Evropi i Srbiji, koja će se održati u prostorijama EU info centra (Kralja Milana 7) 01.10. u 12 časova.

Ovo je prva saradnja između udruženja Sloboda za životinje i EU info centra i ima za cilj da upozna zainteresovane o stvarnom stanju uzgoja životinja radi krzna u Srbiji i Evropi.

 

 Tribina: Zabrana uzgoja životinja radi krzna

 

Zakonom o dobrobiti životinja je 2009. godine u Srbiji zabranjen uzgoj životinja radi krzna, pri čemu je proizvođačima dat prelazni rok od 10 godina da se prilagode ovoj odredbi. Taj rok ističe 1. januara 2019. godine i nadamo se da ćemo u novu godinu ušetati kao država koja poštuje pravne propise i želje svojih građana.

 

AGENDA

 

  • 12.00-12.45 - tribina "Uzgoj životinja radi krzna - stanje u Evropi i Srbiji"

  • 12.45-13.00 - pitanja

  • 13.00-14.00 - razgledanje izložbe Make Fur History i neformalno informisanje o kampanji Za Srbiju bez krzna (volonteri udruženja Sloboda za životinje)

 

GOVORNICE I GOVORNICI

 

1. Luka Oman - predsednik udruženja Prijatelji životinja iz Hrvatske i posebni savetnik Ministra poljoprivrede za pitanje zaštite životinja.
Kao govornik iz Hrvatske, g. Oman će preneti iskustvo iz susedne države u kojoj je zabrana uzgoja životinja radi krzna stupila na snagu 01.01.2017. godine, nakon isteka desetogodišnjeg prelaznog roka. Budući da Srbija i Hrvatska dele brojne ekonomske, ekološke, zakonodavstvene i praktične sličnosti koje se direktno tiču ove tematike, g. Oman će preneti informacije bitne za javnost inadležne institucije u Srbiji.

 

2. Maida Šabeta - pravna savetnica za održivi razvoj, životnu sredinu i prava životinja. Pravni fakultet završila je oktobra 2007. godine sa zvanjem magistrica pravne struke. Svoj radni vek provela radeći na pravu održivog razvoja, u Fondu za zaštitu okoliša FBiH kao stručni pravni saradnik, a trenutno radi kao organizator kampanja za PETA Nemačku, koju i predstavlja na ovom događaju.
Na tribini će izneti kompletnu globalnu argumentaciju na strani zabrane uzgoja i ubijanja životinja radi krzna u odnosu na dobrobit životinja, uticaj na životnu sredinu, faktore održivog razvoja kroz prizmu principa "vladavine prava", kao i pregled pravnog okvira Evropske unije i Saveta Evrope na
navedenu temu.

 

3. Nicole van Gemert - bivša zastupnica u Holandskom parlamentu, koja je aktivno učestvovala u procesu dobijanja i odbrane zakonske zabrane uzgoja životinja radi krzna u Holandiji. Ona će preneti svoja iskustva i znanje iz Holandije.

 

Prijavljivanje prisustva je obavezno do ponoći 30.09. na imejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Vidimo se 1. oktobra u podne u EU info centru, da se zajedno borimo za naše krznene prijatelje!

 

Fur Free Retailer - Pročitajte Spisak modnih kuća koje više ne koriste pravo krzno! 😊

 

 

Srodni članci (po ključnim rečima)

Com Content 329 48
Odgovor na pismo u vezi pokretanja Peticije za azil I deo... Poštovani, Sjajno je što ste odlučni u nameri da zaštitite životinje bez doma, i da za to postoji ogromna podrška društva. Podržavamo vašu nameru da tražite otvaranje azila za životinje! Rešavanje ovog pitanja u praksi je zaista teško, kao što Vam je je veterinar našeg Udruženja ukazala, ali verujemo da je moguće da uspete u svojoj plemenitoj nameri, ukoliko budete uporni, a mi ćemo pokušati da pomognemo:====================================Ovaj tekst je odgovor na pitanje (ispod) koje nam j...
Com Content 515 48
Ugrožene barske kornjače na Ludaškom jezeru... Udruženje građana „Protego", u saradnji sa gradskim vlastima Subotice, započelo je spasavanje ekosistema oko Ludaškog jezera. Desetak kilometara istočno od Subotice nalazi se Specijalni rezervat prirode „Ludaško jezero", kompleks vlažnih staništa sa otvorenim vodenim površinama, tršćacima, stepskim i slatinskim livadama. Drugo po veličini na severu Bačke, ovo plitko ravničarsko jezero eolskog tipa, površine od 328 hektara, odlikuje se različitim tipovima zemljišta i podzemnim vodama koje formira...
Com Content 356 48
Horor u šumi, poljima, čak i rezervatima...  Obaveštavamo javnost sa žaljenjem, da je u lovnoj oblasti Beograd - beogradskom ataru - horor i da se vrši nevidjeni progon i maltretiranje divljih životinja od strane lovaca, krivolovaca, njihovih  lovačkih pasa, oružja i pucnjave. Obaveštavamo javnost sa žaljenjem, da je u lovnoj oblasti Beograd - beogradskom ataru - horor i da se vrši neviđeni progon i maltretiranje divljih životinja od strane lovaca, krivolovaca, njihovih lovačkih pasa, oružja i pucnjave. Foto galerija ži...
Com Content 499 48
Planeta pred „ekološkom kreditnom krizom“... Planeta se kreće ka „ekološkoj kreditnoj krizi“, pošto potražnja za prirodnim resursima premašuje njihove zalihe gotovo za trećinu, saopštile su juče organizacije za zaštitu okoline. Izveštaj pod nazivom Planeta života sastavili su Svetski fond za zaštitu divljine (WWF), Zoološko društvo Londona i mreža Globalni otisak, prenosi Bi-Bi-Si. U izveštaju Planete života procenjuje se da ljudi godišnje potroše za 30 odsto više izvora na Zemlji nego što oni mogu da se obnove, što dovodi do uništav...
Com Content 359 48
I KONJE UBIJAJU, ZAR NE?... BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić, pored svih državničkih pitanja, moraće rešavati i sudbinu 80 gladnih lipicanera koji borave u ergeli Todora Bukinca u Novom Sadu!Snežana Milovanović, predsednica Udruženja za zaštitu životinja "Sloboda za životinje", tvrdi za Kurir da oko 80 hrvatskih lipicanera vrhunskog genetskog porekla gladuje na imanju Todora Bukinca u Novom Sadu, o čemu su obavestili i predsednika Tadića. Udruženje "Sloboda za životinje" apeluje na predsednika Srbije Borisa Tadić...

Svi tekstovi u rubrici

Foto Galerije

Časopis Udruženja

szz casopis6 7 thumb

szz casopis4 5 thumb

szz casopis2 3 thumb

szz casopis01 thumb

SZZ @ Facebook

Srodni članci (po ključnim rečima)

Odgovor na pismo u vezi pokretanja Peticije za azil I deo

Detaljnije »