Kampanje

Imamo zadovoljstvo da Vas pozovemo na tribinu Zabrana uzgoja životinja radi krzna - stanje u Evropi i Srbiji, koja će se održati u prostorijama EU info centra (Kralja Milana 7) 01.10. u 12 časova.

Ovo je prva saradnja između udruženja Sloboda za životinje i EU info centra i ima za cilj da upozna zainteresovane o stvarnom stanju uzgoja životinja radi krzna u Srbiji i Evropi.

 

 Tribina: Zabrana uzgoja životinja radi krzna

 

Zakonom o dobrobiti životinja je 2009. godine u Srbiji zabranjen uzgoj životinja radi krzna, pri čemu je proizvođačima dat prelazni rok od 10 godina da se prilagode ovoj odredbi. Taj rok ističe 1. januara 2019. godine i nadamo se da ćemo u novu godinu ušetati kao država koja poštuje pravne propise i želje svojih građana.

 

AGENDA

 

  • 12.00-12.45 - tribina "Uzgoj životinja radi krzna - stanje u Evropi i Srbiji"

  • 12.45-13.00 - pitanja

  • 13.00-14.00 - razgledanje izložbe Make Fur History i neformalno informisanje o kampanji Za Srbiju bez krzna (volonteri udruženja Sloboda za životinje)

 

GOVORNICE I GOVORNICI

 

1. Luka Oman - predsednik udruženja Prijatelji životinja iz Hrvatske i posebni savetnik Ministra poljoprivrede za pitanje zaštite životinja.
Kao govornik iz Hrvatske, g. Oman će preneti iskustvo iz susedne države u kojoj je zabrana uzgoja životinja radi krzna stupila na snagu 01.01.2017. godine, nakon isteka desetogodišnjeg prelaznog roka. Budući da Srbija i Hrvatska dele brojne ekonomske, ekološke, zakonodavstvene i praktične sličnosti koje se direktno tiču ove tematike, g. Oman će preneti informacije bitne za javnost inadležne institucije u Srbiji.

 

2. Maida Šabeta - pravna savetnica za održivi razvoj, životnu sredinu i prava životinja. Pravni fakultet završila je oktobra 2007. godine sa zvanjem magistrica pravne struke. Svoj radni vek provela radeći na pravu održivog razvoja, u Fondu za zaštitu okoliša FBiH kao stručni pravni saradnik, a trenutno radi kao organizator kampanja za PETA Nemačku, koju i predstavlja na ovom događaju.
Na tribini će izneti kompletnu globalnu argumentaciju na strani zabrane uzgoja i ubijanja životinja radi krzna u odnosu na dobrobit životinja, uticaj na životnu sredinu, faktore održivog razvoja kroz prizmu principa "vladavine prava", kao i pregled pravnog okvira Evropske unije i Saveta Evrope na
navedenu temu.

 

3. Nicole van Gemert - bivša zastupnica u Holandskom parlamentu, koja je aktivno učestvovala u procesu dobijanja i odbrane zakonske zabrane uzgoja životinja radi krzna u Holandiji. Ona će preneti svoja iskustva i znanje iz Holandije.

 

Prijavljivanje prisustva je obavezno do ponoći 30.09. na imejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Vidimo se 1. oktobra u podne u EU info centru, da se zajedno borimo za naše krznene prijatelje!

 

Fur Free Retailer - Pročitajte Spisak modnih kuća koje više ne koriste pravo krzno! 😊

 

 

Srodni članci (po ključnim rečima)

Com Content 1616 48
Srpski nacionalni parkovi idealni za nuklearni otpad!... Srpski nacionalni parkovi idealni su za odlaganje nuklearnog otpada?! Ovako su novi zakon o zaštiti prirode preveli novosadski ekolozi. Predsednik Skupštine Ekološkog pokreta Srbije Nikola Aleksić za Kurir tvrdi da država na mala vrata pokušava da od Fruške gore napravi najveću deponiju nuklearnog otpada u Evropi! - Nacrtom za izmenu i dopunu Zakona o zaštiti prirode menja se aktuelni član 35 članom 13, koji će, ako se usvoji, Frušku goru pretvoriti u nuklearnu deponiju. Nacrt je prošao Vladu i...
Com Content 243 48
Aktivisti protiv lova na foke predali se Kanadskim vlastima... Charlottetown, Ostrvo princ Edvarda, Kanada - Dr. Jerry Vlasak, jedna od tri osobe za odnose sa javnošću udruženja NAALPO (North American Animal Liberation Press Office) još uvek se nalazi u zatvoru u kome štrajkuje glađu.Charlottetown, Ostrvo princ Edvarda, Kanada - Dr. Jerry Vlasak, jedna od tri osobe za odnose sa javnošću udruženja NAALPO (North American Animal Liberation Press Office) još uvek se nalazi u zatvoru u kome štrajkuje glađu. Zatvoren je zbog protesta protiv nepravedne osude jedan...
Com Content 305 48
Majka godine! Tigrica usvojila prasiće siročiće!... SAKRAMENTO-  U zoološkom vrtu u Kaliforniji tigrica je rodila trojke, ali usled komplikacija za vreme trudnoće, mladunci su rođeni pre vremena i ubrzo su umrli. Pošto se oporavila od porođaja, tigrica je naglo počela da pati za mladuncima...SAKRAMENTO - U zoološkom vrtu u Kaliforniji tigrica je rodila trojke, ali usled komplikacija za vreme trudnoće, mladunci su rođeni pre vremena i ubrzo su umrli. Pošto se oporavila od porođaja, tigrica je naglo počela da pati za mladuncima. Pošto su prove...
Com Content 401 48
UN o klimatskim promenama... U Njujorku su se okupili šefovi država zemalja članica Ujedinjenih nacija u čijem se sedištu održava generalna skupština Svetske organizacije. Prvog dana razgovora svetskih lidera u sedištu UN, glavna tema je problem klimatskih promena. Na skupu posvećenom klimatskim promenama učestvuje 150 predstavnika država i 80 lidera. To je sastanak na najvišem nivou koji je do sada organizovala Svetska organizacija povodom problema klimatskih promena. U Njujorku su se okupili šefovi država zemalja članica ...
Com Content 1507 48
Švajcarci na referendumu odbili advokata za životinje... Švajcarci su na referendumu glasali protiv obaveze svakog kantona da uvede advokata zaduženog da na sudu brani zlostavljane životinje. Protiv ovog predloga izjasnilo se 70,5 odsto učesnika referenduma, dok mu je podršku pružilo 29,5 odsto. Inicijativu je pokrenula švajcarska organizacija za zaštitu životinja koja je želela da funkcija advokata za životinje po službenoj dužnosti, pored Ciriškog kantona, gde postoji od 1992. godine, bude proširena i na sve ostale kantone.     ...

Svi tekstovi u rubrici

Foto Galerije

Časopis Udruženja

szz casopis6 7 thumb

szz casopis4 5 thumb

szz casopis2 3 thumb

szz casopis01 thumb

SZZ @ Facebook

Srodni članci (po ključnim rečima)

Srpski nacionalni parkovi idealni za nuklearni otpad!

Detaljnije »