| Udruzenje Sloboda za zivotinje | Vesti | Kontakt | Newsletter arhiva |

Beograd, 01. Juni. 2007

 


Mreža nezavisnih aktivista Srbije, Udruženje za zaštitu i prava životinja ''Sloboda za životinje'', Cirkus ''Šarena laža'' i Udruženje ''Stani pani kolektiv'' pozivaju vas na

MIRAN PROTEST PROTIV KORIŠĆENJA ŽIVOTINJA U CIRKUSIMA

''Cirkus – DA, životinje u cirkusima – NE''

protest ispred cirkusa MoskvaProtest će biti održan u nedelju 3. juna ispred internacionalnog cirkusa ''Moskva'' na zemunskom keju kod hotela ''Jugoslavija'', od 17 do 20 časova.

Recite NE protiv zloupotrebe životinja u cirkusima, jer one tamo nisu svojevoljno i trpe surovu torturu i mučenje da bi im se posetioci cirkusa smejali u areni jer izvode tačke u kojima oponašaju ljude a to za njih nije prirodno.

Treba da apelujemo i na gradonačelnika Beograda i na predsednike svih opština u Srbiji da na svojoj teritoriji zabrane rad takvim cirkusima tj. da im ne izdaju dozvole ukoliko sa sobom vode životinje. Time bismo se pridružili sve većem broju gradova i država koji su zabranili takve cirkuse. Na primer, među njima su Grčka, Velika Britanija, Danska, Švedska, Finska, SAD, Izrael, Australija; Venecija, Beč, Barselona i mnogi drugi gradovi i države.

Mi nismo protiv cirkusa u kojima su učesnici ljudi, ali jesmo protiv prinudne (zlo)upotrebe životinja za takozvanu dresuru i tačke u kojima se one na najbrutalnije načine, sakriveno od očiju publike, teraju da oponašaju ljude, da skaču kroz vatrene obruče, stoje i hodaju na zadnjim nogama i slično. Njih svemu tome prinudno uče uz upotrebu bičeva, strujnih udara, iznurivanjem glađu i batinama, kao i drugim surovim metodama da bi im se slomila volja a neposlušnost se surovo kažnjava - čak do smrti životinje. A ceo njihov jadni život sastoji se od toga da su zatvorene u male prljave kavez ili vezane lancima poput slonova, stalno u pokretu i u neodgovarajućim klimatskim uslovima a svo kretanje im se sastoji od izlaska u arenu, pod reflektorima, uz za njih preglasnu muziku i stotine ljudi kojih se plaše.

Životinje ne mogu same da se bore za svoja prava, pre svega za pravo na život svojstven svojoj vrsti. Zato dođite da sa nama podržite ovu inicijativu.

Pozivamo sve clanove i aktiviste koji zele da ucestvuju na Protestu da dodju na mesto okupljanja na setalistu na Zemunskom keju iza Cirkusa u nedelju u 16,30h radi organizovanja i podele zaduzenja. Vidimo se na protestu!

Kontakt :

Za Udruzenje Sloboda za zivotinje,
Zoran Mikan, sekretar
Mob: 064/168-55-75

Za Mrezu nezavisnih aktivista Srbije,
Jelena Zaric ,
Mob: 064/11-88-203
 

   

Copyright © 2003-2006, Udruzenje za zastitu i prava zivotinja ''Sloboda za zivotinje''
Cvijiceva br. 62, 11000 Beograd, Br.racuna: 355-1050086-42
Tel: 064/168-55-75, www.sloboda-za-zivotinje.org