| Udruženje Sloboda za životinje | Vesti | Kontakt | Newsletter arhiva |

Beograd, 10. Oktobar. 2006

 


Sloboda za životinje učesnik Animal Conference 06 u Beču

Animal conference 06 BecSloboda za životinje zajedno sa Centrom za unapredjenje i zaštitu prava životinja udruženja Pravnici za demokratiju učesnik Animal Conference 06 za jugo-istočnu Evropu u Beču 14 i 15 oktobra u organizaciji VGT Austrija i internacionalnih organizacija: Peta International, ECFA- European Coalition for Farm Animals, WSPA- World Society for the Protection of Animals, Four Paws International, Lativa.

Pored predstavljanja aktivnosti udruženja učesnika, na konferenciji će biti reči o aktuelnom statusu akata o sočijalnom staranju za životinje u zemljama jugo-istočne Evrope kao i zapadne Evrope i sveta. U tom smislu biće značajno izlaganje Peter Stevensona CIWF England sa temom "Donošenje odluka na Evropskom nivou"  izlaganje Evropske koalicije za farmske životinje od Barbare Dias Pais kao i "Lobiranje Evropske unije" od Veronike Haunold iz Four Paws International. Drugi dan konferencije predvidjene su radionice o lovu, krznu, izdanjima za životinje u školama, intenzivnom farmskom uzgoju, eksperimentima na životinjama, vegetarijanstvu i veganizmu.

Više o konferenciji na sajtovima www.animalconference.eu i www.vgt.at.

II.deo emisije"Život na kratko" na RTS-u

RTS II program, emisija Život na kratkoO zlostavljanju životinja i neverovatnoj toleranciji prema takvom vidu nasilja u našoj sredini, kao i o potrebi  da se zaštita životinja uvede u obrazovni sistem i donese zakon o dobrobiti životinja -  pogledajte u drugom delu emisije autorke Aleksandre Božović iz Ekološke redakcije drugog programa RTS-a "Život na kratko" u sredu 11.10.2006 u 18h i 30 min

U emisiji govore:

  • Rodoljub šabić - poverenik Vlade za informacije od javnog značaja
  • Lejla Ruždić - narodni poslanik
  • Vesna Stanojević - iz savetovališta protiv nasilja u porodici
  • Ana Vasić - Udruženje "Sloboda za životinje"
  • Elvir Burazerović - Udruženje "Orca"
  • Dr Vera Matanović - autor udžbenika "Čuvari prirode"

Nedelja zaštite životinja i prirode

Posetite nas (Za članove: Učestvujte) na našem štandu na Trgu Nikole Pašića koji je otvoren od  6 - 15.oktobra svakog dana od 10 - 19h povodom nedelje za zaštitu životinja i prirode. Tu možete potpisati peticije za Ustavni član o zaštiti životinja i protiv lova, zalagati se za potpunu obustavu lova u našim nacionalnim parkovima, nabaviti brošuru "šta su rekli veliki umovi o jedenju mesa i lovu" i pročitati npr šta je rekao Pitagora u 6.veku pre naše ere: " Sve što čovek učini životinjama vraća se opet natrag čoveku ...".

Takodje možete posetiti i štand udruženja Noa, kojima pomažemo oko udomljavanja nezbrinutih životinja. Za ovih nekoliko dana udomljeno je preko 30 životinja. Pored uživanja u maženju i šansi da dobijete prijatelja za ceo život i to za DŽ, možete uživati u obilju mirisa i boja na izložbi cveća koja je u toku.


Sloboda za životinje Info tim


 

   

Copyright © 2003-2006, Udruzenje za zastitu zivotinja "Sloboda za zivotinje"
Ako zelite da finansijski pomognete rad Udruzenja svoje priloge mozete uplatiti
na br. računa: 355-1050086-42

   

Ukoliko ne želite vise da primate naša obaveštenja Odjavite se ovde:
http://www.sloboda-za-zivotinje.org/ccmail/index.html

Udruženje za zaštitu i prava životinja''Sloboda za životinje''
Cvijićeva br. 62, 11000 Beograd, Br.računa: 355-1050086-42
Tel: 064/168-55-75, www.sloboda-za-zivotinje.org