| Udruženje Sloboda za životinje | Vesti | Kontakt | Newsletter arhiva |

Beograd, 01. April. 2007

 


Amor je spašen i nalazi se bezbedan u novom domu!

Amor je spasenPosle mučnih višednevnih preganjanja sa klaničarem uspeli smo da Amora spasemo od odlaska u klanicu. Zahvaljujući brzom i nesebičnom angažovanju  članova Udruženja „Sloboda za životinje“ kao i drugih prijatelja životinja koji su se odazvali apelu i pomogli da se Amor otkupi od klaničara, organizovali smo njegov transport  i smeštaj u novi dom u Subotici. Njemu je  sada obezbeđen dug i srećan život među prijateljima, do duboke starosti.

Za   put u Suboticu pripremao se u konjičkom klubu, među drugim konjima i prijateljima koje je poznavao. Njegova najbolja prijateljica Ksenija ga je svakodnevno posećivala kao i mnogi članovi Udruženja; pričali smo mu šta mu predstoji i da će mu biti dobro.

Detaljnije o ispraćaju konja Amora čitajte ovde >>..

Gostovanje Udruženja na Radio Beogradu 202

Udruzenje gostuje na Radio Beogradu 202Njavljujemo gostovanje Udruženja u emisiji radija Beograd 202, "Ljudi sa nama - o toleranciji", u nedelju na ponedaljak noć, 1. aprila od 1 do 4h posle ponoći. Tema emisije će u potpunosti biti posveće na aktivnostima udruženja i poslednjim uspešnim akcijama. Frekvencija radija je 104,0MHz/101,8Hz, a emisju možete da slušate i preko interneta, sa sajta radija 202, ali je potrebno da imate instaliran Real player; Ako nemate ovaj program, možete ga preuzeti ovde
Telefoni u studiju za uključenje u program su: 011/3249202 i 3229701, a web sajt dvestadvojke: http://www.rts.co.yu/beograd202.asp Sa ovog sajta možete i slati poruke u emisiju direktno sa interneta .

Detaljnije o gostovanju na Radio Beogradu 202 čitajte ovde>>

Uprkos lošem stanju leda, kanadski zvaničnici odobrili pokolj foka!

pokolj foka odobrenUprkos katastrofalnom stanju leda, kanadski zvaničnici su dali odobrenje da prva faza pokolja foka u 2007 god. počne 2-og April i da 270,000 foka bude ubijeno za vreme lova! Kanadske bebe foke uginule su na desetine ili čak na stotine hiljada u toku prošlih nekoliko nedelja, daveći se i pre nego što su mogle da nauče da plivaju. Ukoliko su procene organizacije HSUS (Human Society of United State) tačne, preko 250,000 beba foka je uginulo na ovaj način.

Molimo Vas da ODMAH preduzmete akciju i da kažete kanadskim političarima da je pokolj nad fokama neprihvatljiv time što ćete poslati protestno pismo

Čitajte detaljnije o ovoj vesti ovde >>


Sloboda za zivotinje Info tim 

   

Copyright © 2003-2006, Udruzenje za zastitu i prava zivotinja ''Sloboda za zivotinje''
Cvijiceva br. 62, 11000 Beograd, Br.racuna: 355-1050086-42
Tel: 064/168-55-75, www.sloboda-za-zivotinje.org